reis ecuador krokodil

Diep de Amazone in

Ecuador reis Amazone

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Cuyabeno
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 318,- p.p. bij 2 personen

Laat je zelf opslokken door deze ruige wildernis, want tijdens deze bouwsteen neemt de jungle jóú mee op avontuur. Hier, diep in de Amazone, leven nog traditionele stammen en ben je mijlenver weg van de bewoonde wereld.

Je bent niet dagelijks in de Amazone, dus we begrijpen dat je alles uit je tijd hier wilt halen. Zwem in verborgen lagunes tijdens zonsondergang of ga op zoek naar kaaimannen tijdens een nachtelijke kanosafari. En kijk niet raar op als je tot je schenen in de modder staat. Geen dag is hetzelfde in dit onherbergzame woud en elke reiziger komt uit de Amazone met een ander (sterk) verhaal.

Je slaapt in een ecolodge, in een cabaña met een dak van bladeren. Er is beperket elektriciteit dus zorg voor opgeladen accu's van je camera en telefoon voor het maken van foto's ter herinnering aan je reis.

Overnachten: 3 nachten in een sfeervolle junglelodge
Excursie: Amazone jungletocht met een gids in een klein gezelschap
Transport: naar lodge per auto en boot
Maaltijden: 3x ontbijt, 3x lunch en 3x diner
  • vervoer van en naar Cuyabeno (+/- €100 p.p. voor een retour per shuttlebus inclusief ontbijt op de heenreis en diner op de terugreis en stop bij de San Rafael waterval en €180 voor een binnenlandse retourvlucht)

  • fooien

zwemmen in cuyabeno ecuadorDag 1 – Lago Agrio, aankomst

Je bent vandaag al vroeg uit de veren. Vanaf Quito reis je naar het midden in de Amazone; Cuyabeno. Als je met een vlucht aankomst word je hier met een minibus opgehaald door je gids. Na 3 uur komt de entree van het Cuyabeno jungle reservaat in zicht. Als je met een shuttle reist zul je direct doorrijden naar de haven. Hier wacht al een eenvoudige lunch op je waarna het echte jungleavontuur gaat beginnen. Met een houten motorkano steek je van wal. Met al onze bagage aan boord en verrekijkers in de aanslag voelden wij ons net een stel ontdekkingsreizigers.

Aan het einde van de middag kom je aan bij de lodge, waar je de dag ontspannen kunt afsluiten met een verkoelende duik in de lagoon. Poedelend in het water, met een ondergaande zon in je vizier, vergaten wij de lange reis snel.

Ecuador reis AmazoneJe slaapt in een ecologische lodge. Er is beperkte electiciteit aanwezig. De kamers hebben licht en in de gemeenschappelijke ruimte kan apparatuur opgeladen worden. De cabañas liggen in het Cuyabeno gebied, aan de gelijknamige rivier. Je cabaña heeft warm water en is comfortabel en sfeervol. De kamers hebben ramen met muskietennet. Vraag bij de receptie om een klamboe, dan kun je deze boven je bed hangen voor extra bescherming tegen muggen. Om hoog en droog te slapen is alles op palen gebouwd. Er is overdag wel de mogelijkheid om batterijen voor je camera op te laden met zonne-energie.

diep in amazone jungle ecuadorDag 2 – Cuyabeno, jungletocht

Na het ontbijt maak je samen met de andere aanwezige reizigers en je gids een flinke wandeling van 3 tot 4 uur dwars door het struikgewas en langs de vele lagunes. Tijdens de wandeling leert de gids je de fijne kneepjes van het overleven in de jungle. Je komt onderweg van alles tegen: van de enorme eeuwenoude ceiba-bomen tot mieren die vreemd genoeg naar citroen smaken (ja, je kunt ze echt eten). De echte fijnproevers onder ons kunnen de gids vragen om de lokale specialiteit. Chontacuro: de larf van een vliegend hert. Wel heel gezond!

Terug bij de lodge lunch je. Na de lunch heb je de tijd om te luieren in je hangmat voordat je nieuwe avontuur weer begint.

jungle-kaaimannen-ecuadorVanmiddag en vanavond staan in het teken van het leven op, in en om het water. Na de jungletrekking van vanmorgen is dit een heerlijke ontspannen middag. Veel van onze reizigers hebben hier de zeldzame roze dolfijnen gespot. En een enkeling zelfs de anaconda!

Na het avondeten in de lodge is het tijd voor wat spanning. In alle stilte glij je met je kano door de pikdonkere jungle. De gids laat zijn zaklamp over het vlakke water gaan tot er twee ogen oplichten…kaaimannen. Je gids vertelt vol passie over het leven van een kaaiman terwijl je op een paar meter afstand van ze dobbert.

amazone-reis-indiaanDag 3 – Cuyabeno, jungletocht

Ben je na je ontmoeting met de kaaimannen gisteravond toe aan iets vredigers? Dan kan je (optioneel) voor dag en dauw je kano instappen voor een zoektocht naar kleurrijke vogels. Volgens ons een aanrader, omdat je niet in een lawaaige motorkano zit en de jungle dus echt hoort ontwaken.

Na het ontbijt trek je er een dag op uit om twee lokale indianendorpen te bezoeken. Zij leven nog volgens eeuwenoude tradities en geven jou graag een kijkje in hun leven. Als je de medicijnman tegenkomt zal hij erop staan om je van je kwaaltjes te verlossen. Het is een kleurrijke man die met handen en voeten vertelt waar je last van hebt. Verwacht niet dat iedereen nog in traditionele kleding rondloopt; wat dat betreft zijn ze wel met de tijd meegegaan. Ook zij hebben mobiele telefoons en moderne kleding. Je komt bij hun dorp met de boot. Onderweg heb je weer volop kans om wildlife te spotten. Heb je nog puf, dan kun je terug bij de lodge aansluiten bij een avondwandeling door de Amazone op zoek naar insecten, spinnen en schorpioenen. Niks moet, alles mag.

ara-cuyabeno-ecuadorDag 4 Ecuador reis Amazone – vertrek

Na het ontbijt vaar je via de Cuyabeno rivier terug naar de ingang van het National Park. Daarna met de pick-up terug naar Lago Agrio voor je vlucht of je rijdt rechtstreeks met je shuttlebus naar Quito. In de avond arriveer je weer in Quito. Met een taxi kun je terug naar je hotel. Heb je wat minder tijd, maar wil je toch wat proeven van het leven in de Amazone? Kijk dan bij onze bouwsteen Aan de rand van het regenwoud.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Verstuur je reisplan