Peru-bouwsteen-arequipa

Slenteren door de kloosterstad

Peru reis Arequipa

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Arequipa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen

Arequipa ligt op 2300 meter, de zon schijnt er bijna altijd en de temperatuur overdag ligt tussen de 20° en 25°C. Zo lijkt het wel altijd lente in deze Peruaanse stad! In Arequipa hangt vooral een vriendelijke en relaxte sfeer. Je bent er echt op vakantie. Dat maakt het een aangename tussenstop om te wennen aan de hoogte. Arequipa is na Lima de grootste stad van Peru maar daar merk je in het koloniale centrum weinig van door de rustige sfeer rondom het centrale plein. Je vindt er verfijnde Spaans koloniale gebouwen en kerken.

De belangrijkste bezienswaardigheid in de stad is het klooster van Santa Catalina, dat je echt gezien moet hebben. De stad wordt omgeven door vulkanen (Misti 5821m, Chachani 6075 m en Pichu Pichu 5425 m) en in de kleine taxi's die bijna niets kosten kun je gemakkelijk de buitenwijken van de stad of de omgeving buiten de stad gaan zien. Je overnacht in een huiselijke posada met veel bloemen en planten, in het centrum van de stad.

Overnachten: 2 nachten in een huiselijke posada in het centrum van Arequipa
Excursie: geen
Transport: transfer bij aankomst
Maaltijden: 2x ontbijt
  • overige maaltijden

  • excursies

  • fooien

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen
arequipa reisboek peru ecuador

Uitzicht op de Plaza de Armas van het altijd zonnige Arequipa

Dag 1 Peru reis Arequipa

Na aankomst in Arequipa word je naar je huiselijke posada gebracht op steenworpafstand van het Santa Catalina klooster en met uitzicht op de Misti vulkaan. Het wordt gerund door een vriendelijke familie. Je loopt binnen door een gietijzeren hek en kom

t op een binnenplaats overladen met bloemen en planten. De lichte en rustige kamers hebben tv, telefoon en minibar, zorgvuldig gekozen meubilair met leuke antieke details. We voelden ons hier dan ook snel thuis.

Drink ’s middags een kop koffie op een van de balkons aan de Plaza de Armas, het centrale plein van de stad. Maak vervolgens een wandeling door het centrum en bezoek enkele van de kerken en kathedralen.

’s Avonds aten wij in een Peruaans-Zwitsers restaurant ‘Zig Zag’, van kaasfondue tot heerlijk malse Alpaca. Op Calle Santa Catalina vind je Govinda, gerund door Hara Krishna’s en met een bijzondere menukaart.

arequipa misti vulkaan peru ecuador

El Misti één van de vulkanen in de omgeving van Arequipa

Dag 2 Arequipa

Vandaag heb je alle tijd om Arequipa te verkennen. Bezoek vanmorgen het museum Santuarios met de bevroren mummie Juanita, een inca meisje dat 500 jaar geleden werd geofferd aan een vulkaan vlakbij Arequipa. Vulkanen werden door de inca’s gezien als goden die ze door middel van menselijke offeringen goedgezind wilden houden. Een uitbarsting ervan wilden ze natuurlijk graag voorkomen. Na een film krijg je een rondleiding door het museum die eindigt bij de glazen kist waarin Juanita te zien is.

Je kunt ook een taxi nemen naar een van de leuke buitenwijken, bijvoorbeeld Tingo of Yanahuara met uitzicht op de drie vulkanen die Arequipa omringen en de stad zelf. Je vindt er tal van typische restaurantjes voor een spicy Arequipeño lunch.

arequipa catalina uitzicht peru ecadorIn de namiddag, bij een laagstaande zon, bezoek je het best het Santa Catalina klooster. Als je er binnen stapt, ben je meteen in een andere wereld beland. Een stad in een stad, je loopt door een labyrint van nauwe, kronkelige straatjes met hoge, rode of blauwe, muren.

Er zijn kleine binnenplaatsjes met bloem-potten en kruiken, gebedsruimtes met kleine nissen, trappen die nergens heenleiden, bloementuinen die keurig bijgehouden zijn door de nonnen die nog in het klooster wonen. Je kunt er prachtige foto’s maken, vooral als de zon al laag staat en op dit uur van de dag zijn er bijna geen toeristen meer. Wel sluitingstijd in de gaten houden, je verdwaalt hier zo!

Een aanrader is om gebruik te maken van de diensten van een gids. Vaak zijn dit studenten die goed Engels spreken en prachtige verhalen kunnen vertellen over het leven in het klooster. Ze rekenen een tarief van zo’n 20 Sol en daar kun je zelf nog een tip aan toevoegen.

’s Avonds koelt het flink af dus neem je het best een warme trui mee als je nog wat gaat doen in de stad. In het centrum vind je veel restaurantjes maar ze zijn wel wat commerciëler en serveren naast Peruaanse ook internationale gerechten.

Arequipa-localDag 3 Arequipa vertrek

Na je ontbijt check je uit en eindigt deze bouwsteen.

Vanuit Arequipa kun je doorreizen naar de Colca Canyon met pre-Inca terrassen, condors die boven je hoofd zweven, besneeuwde bergtoppen en lokale boeren die hun land bewerken. Bezoek de canyon op eigen houtje of efficiënter in een kleine internationale groep. Of reis via Arica verder naar Chili met onder andere de droogste woestijn van de wereld, met gortdroge vlaktes, grillige rotsformaties en spuitende geisers.

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen