ecuador reizen fiets

Biken in Baños

Ecuador reis Baños

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Baños
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 100,- p.p. bij 2 personen

Baños is een veelgemaakte stop voor reizigers vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de jungle en de Cotopaxi-vulkaan. Een handige tussenstop halverwege de reis. Door het vochtige klimaat en de ligging aan de voet van een vulkaan is de omgeving van Baños groen, vind je er verschillende watervallen en zijn er hotsprings. Naast badderen kun je hier in de omgeving ook veel sportieve activiteiten ondernemen. Wij regelen hier een mountainbike voor je met routebeschrijving zodat je kun genieten van een halve dag naar denderende watervallen en uitzichtspunten over de groene heuvels rondom de stad. Sluit je dag ontspannen af in een van de poedelbaden van de hotspring. Westerse restaurants en barretjes vind je aan het plein, waar een ontspannen 'reizigersvibe' heerst.

Je slaapt in een hotel vlakbij het centrum. Binnen no time zit je op het plein. De ruime kamers kijken uit op de groene tuin, met hangmatten en rustige zitplekken. Wil je meer comfort tijdens je 'rustmoment' kies dan voor ons hotel op de rots, met bij helder weer, een adembenemend uitzicht vanuit je kamer en het zwembad...

Overnachten: 2 nachten in een knus hotel nabij het centrale plein
Excursie: mountainbike tocht naar Rio Verde
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • entreegelden (warmwaterbaden)

  • maaltijden naast het ontbijt

  • vervoer

  • fooien

banos ecuador centrale pleinDag 1 Ecuador reis Baños, aankomst

Vandaag kom je aan in Baños Ecuador, waarschijnlijk vanuit de jungle of Cotopaxi Nationaal Park. Het is zo’n typisch reizigersdorp met een relaxte sfeer en een fijne plek om tijdens je Ecuador reis aan te doen. Wij vonden het wel erg toeristisch en de enige echte bezienswaardigheid zijn de watervallen. De temperatuur is aangenaam, een beetje lente-achtig. Niet zo tropisch als de jungle, maar een stuk warmer dan aan de voet van de Cotopaxi vulkaan. Na het inchecken heb je alle tijd en vrijheid om zelf op onderzoek uit te gaan. Lekker mensen kijken vanaf een terras of lees een goed boek op een bank in het park aan Plaza Mayor, hét centrale plein.

Je verblijft in een knus hotel, twee blokken lopen van het centrum, wat zo’n 2 minuten is. De ruime kamers kijken uit op de tuin en in de huiskamer kun je lui op de bank ploffen. Er is een klein restaurant bij het hotel, maar voor de westerse menu’s moet je op het plein zijn.

fietsen Ecuador reis BañosDag 2 – Baños, mountainbike tocht naar Rio Verde

De naam Baños betekent baden en die vind je dan ook aan de rand van en rondom het stadje; van thermale warmwaterbaden tot denderende watervallen. In de straten staan vaak plassen van al het water dat overal en nergens vandaan komt. Natuurlijk kun je vandaag gebruiken om een beetje rond te struinen in Baños en te badderen in een van de warmwaterbronnen in de omgeving. Omdat wij de omgeving van Baños eigenlijk veel mooier vinden dan het stadje zelf, vonden wij het leuk een halve dag op pad te gaan. We regelen een mountainbike voor je waarmee je de omgeving van Baños gaat verkennen. Omdat de route van ongeveer 22 kilometer grotendeels bergafwaarts is op de geasfalteerde weg, is het voor iedereen goed te doen. In de routebeschrijving die je meekrijgt, staan tips en achtergronden voor leuke stops onderweg zoals watervallen en korte wandelroutes. Aan het einde van de tocht staan bussen die je samen met andere fietsers voor US$1.50 weer terugbrengen naar Baños.

Je kunt ’s middags een bezoek brengen aan de warmwaterbaden. Wij raden je echter aan om je bezoek uit te stellen tot net na 18.00 uur. De baden zijn erg populair onder backpackers en locals en na zessen zijn de smoezelige kleedruimtes en baden net gereinigd en is het er nog redelijk rustig en ontspannen.

banos ecuador watervalDag 3 – Vertrek

Tijd om weer verder te gaan met je rondreis door Ecuador. Na je stop in Baños ben je waarschijnlijk weer ‘ready for more action’. Maak kennis met het echte dorpsleven in de Andes tijdens de bouwsteen Ande(r)s leven of ga met de bus naar het treinstadje Alausi, waar je met de trein de Andes doorkruist of neem de bus verder zuidelijk naar het swingende Cuenca.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfortabel heuvelhotel met uitzicht op Baños

Reissom: € 312,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een comfortabel hotel met zwembad inclusief ontbijt

Bovenop een berg, vlakbij Baños, hebben wij een heel bijzonder plekje gevonden waar je heerlijk kunt luieren. Je slaapt in een hotel met spa, gelegen op een rots boven de stad. Vanuit de kamers en het zwembad is het uitzicht adembenemend. Bij helder weer kijk je uit over groene heuvels, watervallen en de fonkelende lichtjes van de stad. De ruim opgezette kamers liggen verspreid over het groene terrein. Je bent wel een beetje in ‘the middle of nowhere’ maar alles wat je nodig hebt om te relaxen is in dit resort aanwezig. Warmwaterbaden waar Baños bekend om staat, schone zwembaden met hangstoelen, een restaurant met zitplaats bij de open haard en het “Hemelse café” voor een afzakkertje aan het einde van de dag.

Welke optie wil je aanvragen?

Biken in Baños
Comfortabel heuvelhotel met uitzicht op Baños
x