Fietsen tijdens je Ecuador reis

Biken in Baños

Ecuador reis Baños

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Baños
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: halve dag mountainbikehuur met fietsroute
Reissom: € 112,- p.p. bij 2 personen

✓Ontspan in de warmwaterbronnen na de activiteiten in de Andes
✓Mountainbike heuvelafwaarts naar de watervallen rondom Baños
✓Dé plek in Ecuador voor activiteiten als raften, ziplinen en canyoning
✓Optioneel overnachten in een luxe hotel met eigen warmwaterbronnen

Overnachten: 2 nachten in een knus hotel nabij het centrale plein
Excursie: halve dag mountainbiken naar de watervallen rondom Baños
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • entreegelden watervallen en warmwaterbaden

  • maaltijden naast het ontbijt

  • vervoer

  • fooien

banos ecuador centrale pleinDag 1 Ecuador reis Baños, aankomst

Vandaag kom je aan in Baños Ecuador, waarschijnlijk vanuit de jungle of Cotopaxi Nationaal Park. Het is zo’n typisch reizigersdorp met een relaxte sfeer en een fijne plek om tijdens je Ecuador reis aan te doen. Wij vonden het wel erg toeristisch en de enige echte bezienswaardigheid zijn de watervallen. De temperatuur is aangenaam, een beetje lente-achtig. Niet zo tropisch als de jungle, maar een stuk warmer dan aan de voet van de Cotopaxi vulkaan. Na het inchecken heb je alle tijd en vrijheid om zelf op onderzoek uit te gaan. Lekker mensen kijken vanaf een terras of lees een goed boek op een bank in het park aan Plaza Mayor, hét centrale plein.

Je verblijft in een knus hotel, twee blokken lopen van het centrum, wat zo’n 2 minuten is. De ruime kamers kijken uit op de tuin en in de huiskamer kun je lui op de bank ploffen. Er is een klein restaurant bij het hotel, maar voor de westerse menu’s moet je op het plein zijn.

fietsen Ecuador reis BañosDag 2 – Baños, mountainbike tocht naar Rio Verde

De naam Baños betekent baden en die vind je dan ook aan de rand van en rondom het stadje; van thermale warmwaterbaden tot denderende watervallen. In de straten staan vaak plassen van al het water dat overal en nergens vandaan komt. Natuurlijk kun je vandaag gebruiken om een beetje rond te struinen in Baños en te badderen in een van de warmwaterbronnen in de omgeving. Omdat wij de omgeving van Baños eigenlijk veel mooier vinden dan het stadje zelf, vonden wij het leuk een halve dag op pad te gaan. We regelen een mountainbike voor je waarmee je de omgeving van Baños gaat verkennen. Omdat de route van ongeveer 22 kilometer grotendeels bergafwaarts is op de geasfalteerde weg, is het voor iedereen goed te doen. In de routebeschrijving die je meekrijgt, staan tips en achtergronden voor leuke stops onderweg zoals watervallen en korte wandelroutes. Aan het einde van de tocht staan bussen die je samen met andere fietsers voor US$1.50 weer terugbrengen naar Baños.

Je kunt ’s middags een bezoek brengen aan de warmwaterbaden. Wij raden je echter aan om je bezoek uit te stellen tot net na 18.00 uur. De baden zijn erg populair onder backpackers en locals en na zessen zijn de smoezelige kleedruimtes en baden net gereinigd en is het er nog redelijk rustig en ontspannen.

banos ecuador watervalDag 3 – Vertrek

Tijd om weer verder te gaan met je rondreis door Ecuador. Na je stop in Baños ben je waarschijnlijk weer ‘ready for more action’. Maak kennis met het echte dorpsleven in de Andes tijdens de bouwsteen Ande(r)s leven of ga met de bus naar het treinstadje Alausi, waar je met de trein door de Andes rijdt.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfortabel heuvelhotel met uitzicht op Baños

Reissom: € 344,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een comfortabel hotel met zwembad inclusief ontbijt

Bovenop een berg, vlakbij Baños, hebben wij een heel bijzonder plekje gevonden waar je heerlijk kunt luieren. Je slaapt in een hotel met spa, gelegen op een rots boven de stad. Vanuit de kamers en het zwembad is het uitzicht adembenemend. Bij helder weer kijk je uit over groene heuvels, watervallen en de fonkelende lichtjes van de stad. De ruim opgezette kamers liggen verspreid over het groene terrein. Je bent wel een beetje in ‘the middle of nowhere’ maar alles wat je nodig hebt om te relaxen is in dit resort aanwezig. Warmwaterbaden waar Baños bekend om staat, schone zwembaden met hangstoelen, een restaurant met zitplaats bij de open haard en het “Hemelse café” voor een afzakkertje aan het einde van de dag.

Welke optie wil je aanvragen?

Biken in Baños
Comfortabel heuvelhotel met uitzicht op Baños
x