ecuador reizen kolibri

Kolibries en vlinders in het nevelwoud

Ecuador reis Bellavista

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Bellavista
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 278,- p.p. bij 2 personen

Met boomtoppen die links en rechts boven de magische mistwolken uitsteken, is de weg naar het hoger gelegen Bellavista een mysterieus schouwspel. Je bent aangekomen in het hart van het Ecuadoriaanse nevelwoud, ‘thuis’ voor veel vogel-, vlinder- en plantensoorten. Een bijzonder extraatje voor als je nog een vrije dag over hebt tijdens je Ecuador reis. Slinger samen met je gids over de gladde paden van de cloudforest en spoor de dieren op tussen wel meer dan duizend kleuren groen. Klauter langs kristalheldere watervallen, maak een close-up foto van een felgekleurde kolibrie en wandel langs orchideeën zo groot dat ze thuis niet in de vensterbank passen. We regelen een nacht in de enige ecolodge in het reservaat. De vogelgeluiden waar je ’s ochtends mee wakker wordt, de oase van rust als je in je hangmat een boekje leest en de mysterieuze wolken die tegen het vallen van de avond tegen de berghellingen opkruipen, maken dit tot een uniek plekje.

Overnachten: 1 nacht in een sfeervolle ecolodge
Excursie: door het nevelwoud met een gids
Transport: auto met privéchauffeur
Maaltijden: 1x ontbijt, 1x lunch en 1x diner
  • fooien

Dag-tot-dag programma ‘Bellavista’

ecuador reis nevelwoud bellavistaDag 1 Ecuador reis Bellavista, aankomst

Vroeg in de ochtend word je opgehaald bij je hotel in Quito, waarna je in een klein internationaal gezelschap naar Bellavista reist. Een korte rit door de valleien ten noorden van Quito met een tussenstop bij de Pululahua vulkaan. Dit is een van de weinige kraters die bewoond worden en de enige in de wereld waar landbouw in mogelijk is. De rand van de krater is een beschermd natuurgebied omdat er drie verschillende vegetatievormen in voorkomen. Even de benen strekken en een paar mooie foto’s schieten, voordat je de hoofdweg verlaat en via een rustigere weg naar boven slingert. Links en rechts schieten enorme bomen de hoogte in en maken de vlaktes ruimte voor tropische begroeiing. Ook de wolken reizen mee omhoog. Wij vonden het een magisch schouwspel, de wolken veranderen steeds van vorm en het wolkenbos doet sprookjesachtig aan.

 

Bellavista-wandelingHet nevelwoud ligt op een hoogte van ongeveer 1800 meter en ligt daarmee iets lager dan Quito. We regelen een nacht in de enige ecolodge in dit reservaat, bovenop de heuvel met uitzicht op het natuurgebied. Bij aankomst dartelen kolibries en vlinders al vrolijk voor je uit; er hangen namelijk overal voederbakjes waar ze iedere keer nieuwsgierig naar toe vliegen. Nadat je je spullen naar je kamer hebt gebracht, staat er in het koepelrestaurant met een uitzicht van 360 graden een lunch klaar. Zorg voor een goede bodem, zodat je er tijdens de wandeling van vanmiddag even tegenaan kan. Neem voor de wandeling een poncho, verrekijker, flesje water en fotocamera mee. Door de hoge vochtigheidsgraad en de hoogte kan het best afkoelen en nat zijn. Trek ook goede wandelschoenen aan. Door de nevel zijn veel takken en boomstammen begroeid met mossen en varens, wat zorgt voor gladde oppervlakken. Tijdens de wandeling zie je veel verschillende soorten bromelia’s, orchideeën, vogels en vlinders. De gids kan je er alles over vertellen. Na de wandeling geniet je van een warm kaneeldrankje, een douche en kun je voor het diner nog even lekker luieren in je hangmat bij de lodge.

bellavista-bloemenDag 2 – Vertrek

Vroege vogels kunnen met de gids mee op pad voor de ochtendwandeling. Heb je de wandeling van gisteren nog een beetje in de benen, start dan na het ontbijt met de ‘watervallenroute’ diep door het woud. Je wandelt door een ander stuk van het reservaat dan gisteren en ziet weer veel verschillende vogels en vlinders. Op deze route is vooral de toekan een veel geziene vogel. Rond het middaguur kom je terug bij de lodge waar de lunch al voor je klaar staat. Kruip nog even in een hangmat om weg te doezelen bij alle vogelgeluiden of trek er nog op uit voor een korte wandeling. Je hoeft niet per se ver te gaan. Alleen in de omgeving van het koepelrestaurant zijn al meer dan tien soorten kolibries gesignaleerd. Kijk ter plaatse waar je zin in hebt. In de middag brengt de chauffeur je terug naar Quito.

bellavasta-ecuador-vogelKun je geen genoeg krijgen van de bijzondere Ecuadoriaanse natuur? Maak kennis met het primaire regenwoud tijdens de bouwsteen Amazone in, olielamp aan die start vanuit Quito. Of wellicht is dit de laatste stop tijdens je Ecuador reis en reis je vanuit Quito terug naar huis.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Verstuur je reisplan