Cusco-peru-bouwsteen

Alle wegen leiden naar Cusco

Peru reis Cusco

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Cusco
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 107,- p.p. bij 2 personen

Op deze 'eilandhop' trip vanuit Puno bezoek je eerst uitgebreid de rieteilanden van Uros. Daarna vaar je ver het Titicacameer op en logeer je een nacht bij een lokale familie op het eiland Amantani.

Het is je kans om in contact te komen met traditionele Quechua indianen die hier wonen. Je moet wel flexibel zijn: je eet met de pot mee, slaapt in een eenvoudig bed, deelt het toilet en de verdere faciliteiten op het eiland zijn beperkt. Daar staat wel een heel authentieke Titicaca ervaring tegenover. De tweede dag bezoek je het 'brei-mannen' eiland Taquile en maak je een wandeling tussen de terrassenakkers. In Puno heb je nog een avond om de sfeer op te snuiven van deze wat boers aandoende universiteitsstad voordat je verder reist naar je volgende reisdoel.

Overnachten: 2 nachten in een knusse posada
Excursie: geen
Transport: aankomsttransfer
Maaltijden: 2x ontbijt
  • overige maaltijden

  • excursies

  • fooien

Peru reis Cusco

Steile smalle straatjes in de wijk San Blas

Dag 1: Peru reis Cusco, aankomst

Na aankomst in Cusco word je naar je posada in de artistieke wijk San Blas gebracht. Het leuke aan de wijk is dat het meer een woonwijk is en daardoor ook minder toeristisch. In de smalle straatjes, waar net een kleine taxi doorheen kan, kom je doorkijkjes tegen, café’s en traditionele restaurants. Van verkeerslawaai heb je hier dan ook geen last. De bezienswaardigheden van Cusco en de Plaza de Armas liggen op ongeveer 15 minuten lopen, down hill. Ga je terug neem dan voor een euro gewoon een van de overal aanwezige taxi’s. Schaam je niet: de stad ligt op 3300 meter. Je posada heeft een patio en gezellige ontbijtruimte. Je kamer is netjes en modern en heeft uiteraard een eigen badkamer met douche en toilet.

Hèt centrale punt van Cusco is de Plaza de Armas, één van de mooiste pleinen van Peru; het heeft veel groen en bloemen, leuke zitjes en is omringd door imposante kerken en gezellige restaurants met balkonnetjes. Struin ’s middags door de straatjes van San Blas, waar kunstenaars hun kleurrijke werken verkopen en drink een kop koffie op het balkon van café Trotamundos aan Plaza de Armas. Met het panfluitgeluid van een straatmuzikant op de achtergrond kun je je hier rustig inlezen over de mogelijkheden voor de volgende dag.

cusco incasteen reiziger peru reizigerDag 2: Een dagje Cusco

Vandaag heb je alle tijd om Cusco te verkennen. Naast alle kerken en kathedralen vind je hier perfect bewaarde Incamuren in Calle Loreto (tevens de oudste straat van Cusco) en Calle Hatun Rumiyoc. Het is indrukwekkend hoe de grote rotsblokken hier, zonder het gebruik van cement, al honderden jaren perfect op elkaar aansluiten. Een interessant museum is het Incamuseum. Wij vinden het een echte aanrader als je wat meer wilt weten over de Inca cultuur.

Ook liggen er een aantal kloosters in de stad die open zijn voor bezoek. Eén van de kloosters is omgebouwd tot het duurste hotel van de stad. Een nachtje in dit Monasterio vol relikwieën, schilderijen en antieke meubelen kost je zo’n € 200,- p.p., maar wanneer je er gaat eten (ca. €15,- p.p. voor een goede lunch) zie je in elk geval de begane grond.

cusco winkelen peru ecuadorIn de straatjes rondom de Plaza de Armas en in San Blas kun je winkelen en restaurantjes zijn er volop. Wil je eens iets anders eten dan Peruaans, dan raden we je aan om bij de Ierse pub Jack’s te gaan eten. Je krijgt er veel eten voor weinig geld en er heerst een gezellig sfeertje.

Veel reizigers bezoeken de ruïnes van Sacsayhuaman. Vanuit Cusco loop je drie kwartier over een oud Inca pad steil omhoog. Geen zin om te klimmen? Neem dan de tram die elk half uur vertrekt vanaf de Plaza de Armas. Je hebt hier een mooi uitzicht over de stad. Sacsayhuaman is een Incavesting bekend vanwege zijn soms wel tientallen ton wegende steenblokken. Er lopen verschillende mensen rond die paardrijdtochten aanbieden. Voor circa $8,- p.p. kun je een twee uur durende tocht te paard maken naar het Christusbeeld en verschillende tempelcomplexen.

cusco local llama peru ecuadorDag 3: Cusco vertrek

Na je ontbijt check je uit en eindigt deze bouwsteen.

Voor veel reizigers is Cusco de startplek voor een van de Machu Picchu trekkings, zonder twijfel het hoogtepunt van je Peru reis. De meeste tours combineren Machu Picchu met een bezoek aan de heilige vallei. Onze Inca Trails variëren in zwaarte, lengte en comfort. Er is voor ieder wat wils.

Ook kun je per bus naar Puno en het Titicacameer voor een overnachting bij een lokale familie op een eiland.