reizen Galapagos eilanden

Galapagos cruise: Klasse 3

Reis Galapagos eilanden

  • Overzicht
  • Kaart
Reisschema: Galapagos eilanden
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: vanaf € 3302,- p.p. bij 2 personen (incl. retourvlucht Galapagos eilanden)

Qua uitstraling is er bij deze klasse cruise meer aandacht besteed aan gezelligheid en sfeer. Je voelt je snel thuis op deze boot. Op de boten van klasse 3 heb je ook een ruim zonnedek waar je vanaf je ligbed kunt genieten van het uitzicht. Ook zie je hier meer extra drankjes en hapjes langskomen naast de gebruikelijke maaltijden. De boot is in veel opzichten te vergelijken met klasse 2 maar geeft een luxueuzer gevoel door de sfeer en ruimte aan boord.

Snorkelspullen zijn bij de meeste boten uit deze klasse inbegrepen bij de reissom. Bij sommige boten is de snorkelhuur exclusief.

 

Reis Ecuador - Galapagos5-daagse reis Galapagos eilanden per boot

In ‘Darwin stijl’ maak je met een klein internationaal gezelschap een cruise langs de bijzondere Galapagos eilanden. Op de Galapagos eilanden worden erg veel boten aangeboden in verschillende prijs/kwaliteit klasses. Wij kiezen ervoor om te werken met kleinschalige boten met maximaal zestien passagiers aan boord. De prijzen zijn hierdoor hoger maar reizen met een kleine, intieme groep vinden we erg belangrijk tijdens je ‘once in a lifetime experience’. De dieren zijn niet schuw maar als je met een groep van veertig of meer het eiland op komt, houden ze het vaak voor gezien. Wij werken met drie klasses. Door onze kennis en specialisme kunnen wij gemakkelijk schakelen als een boot vol zit of bij aanbiedingen. De kwaliteit van de boten wisselt erg en daarom werken wij enkel met boten die wij kennen en waar wij goede ervaringen mee hebben.

Tip

Voor de kerst en zomervakantie adviseren wij je om tijdig je Galapagos reis vast te leggen. Wij raden je aan om een jaar van tevoren te beginnen met het plannen van je Galapagos cruise zodat de klasse naar wens nog voldoende beschikbaarheid heeft.

 

ecuador-vakantie-bootDag-tot-dag-programma

Als een soort expeditie maak je een bootreis langs de eilanden. Tijdens de nacht vaar je lange afstanden en ’s ochtends ben je in een heel nieuwe omgeving. Wandel de ene dag op Santa Cruz tussen de reuzenschildpadden en snorkel de volgende dag met de zeeleeuwen bij Santa Fe. De route die de boot vaart is per vertrekdatum verschillend. Houd er rekening mee dat routes onder voorbehoud van eventuele wijzigingen zijn. Deze wijzigingen kunnen doorgevoerd worden voor en tijdens de cruise. Zie hier een voorbeeldroute. Deze mogelijke route geeft je een goed beeld van een 5-daagse Galapagos cruise.

Er zijn diverse vaarroutes op de Galapagos eilanden die per boot verschillen. Elke aangeboden route gaat langs meerdere eilanden. Vraag de vaarroute voor de aan jou aangeboden boot na bij de reisspecialist.

Beste reistijd Galapagos eilanden

Je kunt het hele jaar door de Galapagos eilanden bezoeken en elke periode heeft unieke gebeurtenissen. We hebben een Galapagos natuurkalender gemaakt met een uitgebreid overzicht per maand.

Let op!

Uitzondering op de ANVR annuleringsvoorwaarden: bij annulering van het Galapagos programma gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Tot 62 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 50% en vanaf 61 dagen voor vertrek is dit 100%.