cacao plantage guayaquil ecuador

Zin in een chocolade toetje?

Ecuador reis Guayaquil

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Guayaquil Ecuador
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Activiteit: bezoek aan cacaoplantage en nationaal park Manglares Churute
Reissom: € 307,- p.p. bij 2 personen

✓Ontvlucht de stad om meer natuur op te zoeken
✓Bezoek aan een cacaoplantage met Ecuadoriaanse lunch op een boerderij
✓Wandeling door nationaal park Manglares Churute op zoek naar brulapen
✓Overnachting in een stadshotel in Guayaquil

Overnachten: 1 nacht in een stadshotel
Excursies: bezoek aan een cacaoplantage en een wandeling door het natuurpark Manglares Churute
Transport: privétransfer tijdens de excursie en naar de luchthaven
Maaltijden: 1x ontbijt, 1x lunch
  • maaltijden naast het ontbijt en lunch

  • fooien

Ecuador reis GuayaquilDag 1 – Ecuador reis Guayaquil, aankomst

Aan het einde van de Ecuadorreis blijven veel reizigers een laatste nacht in Guayaquil. Nadat je vanaf de Galapagos geland bent of met de bus aangekomen bent uit Cuenca of Puerto Lopez, reis je zelf met een gele taxi naar het eenvoudige stadshotel. Met een taxi bezoek je vanaf hier de Malecon, een gezellige boulevard met tropische planten, winkels en restaurants.

Via de Malecon wandel je naar de wijk Las Penas. Deze oude sloppenwijk is inmiddels gerenoveerd en uitgegroeid tot een artistieke kunstenaarswijk met kleurrijke huizen. Hoewel inmiddels een populaire bezienswaardigheid, raden wij je aan om hier goed op je spullen te letten en alleen door de toeristische gedeeltes te wandelen. Via 444 treden kun je naar de top van de wijk klimmen waar je wordt beloond met uitzicht over de stad, de nieuwe haven en de rivier de Rio Guayas. Met een cocktail in de handsloten wij de laatste avond van de reis ontspannen af.

ecuador cacao plantageDag 2 – Guayaquil, bezoek cacaoboerderij en wandeling door natuurpark

Zorg dat je na je ontbijt bent uitgecheckt en met je koffer klaarstaat bij de receptie. Hier haalt onze chauffeur je op voor je bezoek aan de cacaoplantage. Zodra je de drukke stad verlaat, verandert het landschap en wordt de omgeving steeds groener en tropischer. Bananenplantages worden afgewisseld met cacaoplantages en groene palmen. Onderweg stop je bij een van de cacaoboerderijen waar je leert hoe ’s werelds beste chocolade gemaakt wordt.

Stap voor stap legt de cacaoboer het proces uit: van het fermenteren van de vruchten tot het roosteren van de bonen en de uiteindelijke chocolade. We hielpen mee met de productie van de chocolade en uiteraard liet de cacaoboer ons de smaakvolle chocolade proeven. Na je bezoek aan de plantage regelen we een Ecuadoriaanse lunch voor je bij een nabijgelegen boerderij.

apen ecuador quayaquil’s Middags wandel je nog een uurtje met een gids door het Manglares Churute natuurpark. De geluiden van volgels, duizende kikkers en apen, vonden wij heerlijk na alle drukte van Guayaquil. De kans dat je in dit park brulapen spot is groot.

Na ongeveer vijf minuten hoorden wij boven ons hoofd de bladeren ritselen. Daarna volgde een enorm lawaai van de brulapen. Ze zijn best klein, maar hebben een enorm volume wat hun naam eer aan doet. Na ongeveer een uur lopen door het woud sluiten we de wandeling af en brengt onze chauffeur je naar de luchthaven van Guayaquil voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfortabel boutique hotel in Guayaquil

Reissom: € 279,- bij 2 personen
Inbegrepen: 1 nacht in een comfortabel boutique hotel inclusief ontbijt

Eindig je je Ecuador reis graag in meer comfort? Slaap dan in ons boutique hotel in de kleurrijke Las Penas buurt. Het hotel is een voormalig herenhuis en is het enige hotel in de poplaire wijk. Alle negen kamers zijn van alle comfort voorzien, waaronder airconditioning, tv, minibar en WiFi en een ruime, moderne badkamer. Kijk vanuit je kamer uit op de machtige Rio Guayas. ’s Ochtends heb je veel keuze bij het uitgebreide ontbijtbuffet en zelf vonden we het genieten om bij zonsondergang op het dakterras een koel drankje te bestellen.

Het hotel is prettig gelegen, weg van het hectische en lawaaierige centrum. Het gebied is veilig en ook in de avond kun je te voet naar een van de nabijgelegen restaurants of bars. Een ideaal verblijf om je reis door Ecuador af te sluiten.

Welke optie wil je aanvragen?

Zin in een chocolade toetje?
Comfortabel boutique hotel in Guayaquil
x