Ecuador reizen - Quito

Easy going Quito: starten op de evenaar

Ecuador reis Quito

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Quito
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 136,- p.p. bij 2 personen

Tussen de pieken van de vulkanen en zo goed als op de evenaar ligt één van de hoogstgelegen hoofdsteden ter wereld: Quito. Een gezellige stad met koloniale gebouwen, een kleurrijk straatleven en grote kathedralen. De trendy Mariscalwijk met talloze cafés en restaurants is een leuke tegenhanger van het koloniale centrum.

We regelen je transfer bij aankomst en een verblijf in de levendige wijk Mariscal. Wij geven je een door ons gemaakte routebeschrijving waarbij je naast de grote bezienswaardigheden op plaatsen komt waar ook de inwoners komen. Ben je door het tijdsverschil al vroeg wakker en wil je zo aan het begin van je reis liever onder begeleiding de stad verkennen, dan kun je met een local op pad. Optioneel, omdat sommige reizigers het fijn vinden om rustig aan het hoogteverschil te wennen (Quito ligt immers op 2850 meter) en zelf hun dag in te delen. Bezoek een lokale markt, maak zelf chocolade en leer gelijk wat Spaanse woordjes.

Overnachten: 2 nachten in een hotel in de moderne wijk Mariscal inclusief ontbijt
Services: meet&greet met onze lokale vertegenwoordiger in je hotel
Excursie: Stadswandeling Quito op papier
Transport: luchthaven - hotel Quito
  • entreegelden

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

quito ecuadorDag-tot-dag programma Ecuador reis Quito

Dag 1 – Quito, aankomst

De meeste vluchten vanuit Nederland komen aan het eind van de dag aan in Quito. Bij aankomst haalt onze lokale agent je op en brengt je naar je hotel in de moderne wijk Mariscal. Over het algemeen zijn taxi’s en openbaar vervoer goed (en goedkoper) geregeld. Omdat wij altijd even moeten wennen in een ander land hebben we de transfer bij aankomst voor je geregeld. Je hotel ligt op loopafstand van trendy cafeetjes en gezellige restaurants. Gezien het beperkte aantal kamers vonden we aan het plein met terrassen nog een ander modern hotel. Het is afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van boeken, in welk hotel je precies verblijft. De één heeft een dakterras en de ander een bar met lounge, maar beide zijn sfeervol ingericht. We kiezen voor de Mariscal wijk, omdat je hier ’s avonds veilig over straat kunt gaan en er vlakbij je hotel veel restaurants zijn.

Overdag is de sfeer in het koloniale centrum prettig. Natuurlijk moet je in een grote stad op je spullen letten, maar onze ervaring leert dat je hier overdag makkelijk rond kunt lopen. Zelf vinden we het oude centrum het mooiste gedeelte van de stad. Het oude centrum is vanaf Mariscal 10 minuten rijden met de taxi.

koloniaal quito ecuadorDag 2 – Quito, verblijf

Zigzag vandaag met onze stadwandeling langs de highlights van de oude binnenstad die tot de wereldcultuurmonumenten van UNESCO behoort. Onderweg zie je hoe mensen op straat van alles proberen te verkopen: van kleding tot gegrilde cavia. Overal zie je jongens die je schoenen willen poetsen, oude vrouwtjes met zakken fruit op hun rug en straatartiesten die veel bekijks trekken op de pleinen. Tijdens de wandeling geven we je wat leuke tips. Zo verklappen we je ons favoriete ijstentje en de plek waar je, onder het genot van een goede cappuccino, het dagelijks leven op de Plaza Grande kunt bekijken.

Net als je het gevoel hebt in een dorp te zijn beland, kom je langs de enorme paleizen, kathedralen en uitgestrekte pleinen die Quito de allure geven van een typische Zuid-Amerikaanse hoofdstad. Slenter langs de Plaza de la Independencia vol duiven, de kathedraal en het presidentieel paleis. Neem ook een kijkje in het klooster van San Francisco en de Iglesia de la Compañía. Dacht je een goede conditie te hebben, dan wil dat in het op 2800 meter hoog gelegen Quito nog wel eens tegenvallen. Doordat de straten in de oude stad behoorlijk omhoog kronkelen ben je in no-time buiten adem. Veel drinken en het lekker rustig aan doen zijn de beste remedie.

op de evenaar - Ecuador reis Quito’s Middags kun je een bezoekje brengen aan de Mitad del Mundo; het midden van de wereld en de heilige plek voor de Andesvolkeren. Deze plek ligt op een half uur rijden buiten Quito. De Andesvolkeren hebben de zon altijd als hun oppergod vereerd en de plek waar de zon precies het middelpunt (0 bij 0 bij 0 graden) van de wereld bereikt is voor hen dan ook de allerheiligste plaats.

Tegenwoordig is Mitad del Mundo een echte toeristische trekpleister waar vooral veel Ecuadorianen wat extra’s proberen te verdienen met het verkopen van (veel te dure) souvenirs en Ecuadoriaanse lekkernijen zoals cavia! Wel is het monument dé plek om je bezoek aan de evenaar vast te leggen. Daarna snel de hoek om naar het museum Inti-ñan (ca. $3 p.p.) waar de echte evenaar ligt. Hier kun je bijzondere proefjes doen die alleen op de evenaar kans van slagen hebben. Waar ter wereld kun je nu een ei op een spijker zetten zonder dat hij eraf rolt? Zeker als je met kinderen reist, dan is dit een leuke en leerzame invulling van de middag. Met de metro/trolley kun je voor ca. $1,- p.p. de hele dag overal naartoe in de stad. Ook gaan er meerdere keren per dag bussen of taxi’s.

quito ecuador bij nachtGa ’s avonds wat eten of drinken in restaurant Mosaico. Dit restaurant heeft een terras met het mooiste uitzicht over de stad. De zonsondergang is vanaf hier adembenemend en bij het vallen van de avond zie je duizenden lichtjes vrolijk twinkelen tegen de donkere bergwanden. In de verte steekt de Virgen del Quito, het standbeeld van Quito, statig boven de stad uit. Met een beetje geluk zie je net als wij ook nog vuurwerk en onweer zodat het extra genieten is op grote hoogte. Vraag wel even bij de hotelreceptie of ze voor je willen reserveren, Mosaico is ook onder de Ecuadorianen zelf een populair plekje.

quito ecuador straatbeeldDag 3 – Vertrek

Na het levendige Quito heeft Ecuador nog veel meer in petto. Vanuit Quito ben je in no-time in een totaal andere omgeving. Stap na deze koloniale stad op de bus naar de kleurrijke markt in Otavalo met Ponchos en panfluiten, ga de jungle in met Aan de rand van het regenwoud bij Tena of ga naar het Cotopaxi National Park om de hoogste actieve vulkaan van de wereld te zien en te logeren in een een traditionele haciënda met de bouwsteen Witte toppen en haciënda’s.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Ontdek Quito met een local

Reissom: € 46,- p.p.
Inbegrepen: wandeling door Quito met een Engelssprekende inwoner van de stad

Ontdek Quito met één van zijn inwoners. Je gids spreekt Engels en is tevens leraar Spaans. Hierdoor leer je meer over de cultuur en de taal en kom je op plaatsen waar je zelf niet zo snel binnenloopt. Samen met je gids bezoek je de lokale markt en koop je in het Spaans je eerste guava. Neem daarna net als de inwoners van Quito zelf de lokale bus naar de oude stad. Bewonder Quito vanaf het observatie dek van de basiliek en loop met je gids door de oudste laan van Ecuador, de La Ronda. Geniet van de gezelligheid van de Plaza Grande, Plaza San Francisco en de Plaza Santo Domingo. Aan het eind van de tour leer je meer over de typisch Ecuadoriaanse chocolade en maak je je eigen chocoladetruffel. Ecuador is een van de grootste exporteurs van cacaobonen na Zwitserland en België. Na het proeven van de chocolade begrepen we meteen waarom. Cacao en Ecuador horen bij elkaar en daarom vonden wij het leuk om juist hier onze eigen truffel te maken.

Welke optie wil je aanvragen?

Easy going Quito: starten op de evenaar
Ontdek Quito met een local
x