Ecuador reizen kikker

Aan de rand van het regenwoud

Ecuador reis Tena

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Tena – Amazone
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 253,- p.p. bij 2 personen

De meest bekende jungle ligt aan de de rand van de Amazone. Als je niet zoveel tijd hebt, maar wel van de jungle wilt proeven is dit voor veel reizigers de place to be. Varend langs de oevers waan je je al snel in een andere wereld. De wereld van avonturiers. Je banjert door het groene woud en onder watervallen door, terwijl de gids enthousiast zijn overlevingstechnieken met je deelt. Deze jungle is erg begaanbaar en voor veel reizigers ligt het op de route. Wij vinden dat er daardoor een heel gezellig backpackerssfeertje hangt, inclusief de sterke verhalen rond het kampvuur. Een leuke kennismaking met de jungle, maar omdat je er niet zo diep inzit zal je nagenoeg geen wildlife spotten.

Je logeert in een jungle cabaña aan de stromende rivier. Enorme bladeren hangen boven je dak en door de horren van je huisje hoor je 's nachts een waar krekelconcert. Er is geen elektriciteit bij de lodge, daarom worden 's avonds olielampen aangestoken. Heel knus en bovendien handig om de weg terug naar je cabaña te vinden.

Overnachten: 2 nachten in een sfeervolle junglelodge
Excursie: wandelingen door het regenwoud met een Spaanstalige gids
Transport: privétransfers lodge – busstation – lodge
Maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner
  • lokale bus naar Tena

  • fooien

jungle lodge tena ecuadorDag 1 – Ecuador reis Tena, aankomst

Vandaag laat je de waterrijke omgeving van Baños achter je en hobbel je  de groene jungleomgeving in. Na een stukje met de taxi stap je de lokale bus in. Het is een rit van ongeveer 4 uur dwars door de binnenlanden. In Tena word je bij het busstation opgehaald door een medewerker van de jungle lodge. Je laadt je spullen in de stoere auto die je naar de lodge brengt.

Het laatste stuk stap je op de boot en glij je door het water naar je cabaña toe. De medewerker legt kort uit wat je morgen gaat doen en geeft je nog wat laatste tips mee. Je hebt de rest van de dag om te wennen aan de warmte en de vochtigheid van de jungle. Duik de hangmat in op de veranda en geniet van de vreemde jungle geluiden en de vele ronddwarrelende vlinders. Tegen het einde van de dag knappert het kampvuur en staat er een olielamp klaar in je cabaña om de weg naar het restaurant te vinden. Samen met andere reizigers eet je vanavond bij het kampvuur het dagmenu. Trek alvast een lange broek aan en smeer je in met muggenspul…

Tena Ecuador Jungle trekkingDag 2 – Tena, de jungle in

Trek je wandelschoenen maar aan, samen met de gids ga je het regenwoud in. Het eerste stuk vaar je per kano de modderige rivier op. Weer aan wal trek je de dichte jungle in. Naast de kleurrijke vogels, spinnen en af en toe een slang zal je verder geen wildlife treffen. Die verstoppen zich dieper in de jungle. Je loopt dwars door de jungle op je verkoelende doel af. In de verte hoorden wij de waterval al kletteren. Via een pad kom je bij een groene oase terecht. De waterval dendert naast je en in de verte hoor je zingende vogels. Waarschijnlijk staan de zweetdruppels op je voorhoofd en ziet het water er heerlijk uit. Neem gerust een bad. Tijdens het heetst van de dag ben je terug bij je jungle lodge.

Vanmorgen heb je vooral de schoonheid van de jungle ervaren. Nu leer je de geheimen van het woud kennen. De locals leven van de jungle en je gids vertelt er vol passie over. Hij plukt eetbare bessen en planten met geneeskrachtige werking. Voor ons maakte hij een perfect anti-muggen mengsel! ’s Avonds eet je weer gezamenlijk bij het kampvuur.

reizigers-jungle-ecuadorDag 3 – Vertrek

’s Ochtends word je gewekt door een fluitconcert van de vogels. Je ontbijt met uitzicht over de jungle en de rivier. Helaas is het alweer tijd om deze plek midden in de natuur te verlaten. Na het inpakken van je spullen rijd je terug naar Tena om de bus naar je volgende bestemming te nemen. Je kunt een ontspannen stop maken tijdens de reis met de bouwsteen Biken in Baños.

Heb je de tijd en wil je de jungle op zijn intenst ervaren, dan kan je er ook voor kiezen om veel dieper de Amazone in te trekken. Tijdens de bouwsteen Amazone in, olielamp aan struikel je bijna over het wildlife. Je bent te gast in de verborgen wildernis van Ecuador waar nog traditionele stammen leven.