ecuador-reizen-bouwsteen

ecuador-reizen-bouwsteenJe eigen Ecuador reis samenstellen

Bouwstenen zijn korte individuele Ecuador reizen van twee tot vijf dagen, verspreid door het land. Door ze te combineren kun je je eigen Ecuador reis samenstellen. Daarnaast kun je een combinatie maken met onze bouwstenen op de Galapagos eilanden. Ook kun je een van onze individuele Ecuador rondreizen uitkiezen; combinaties van bouwstenen in Ecuador die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Ecuador specialisten Karin, Anne en Corina helpen je graag verder.

Kies je favoriete Ecuador bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Quito
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 134,- p.p. bij 2 personen

Start je Ecuador reis ontspannen met een Easy going Quito. Je wordt opgehaald op de luchthaven en naar je hotel gebracht in de moderne wijk Mariscal. Wel zo makkelijk. 

Met een door ons gemaakte routebeschrijving bezoek je naast de grote bezienswaardigheden ook plekken waar de lokale inwoners komen. Ben je door het tijdsverschil al vroeg wakker en wil je zo aan het begin van je reis liever onder begeleiding de stad verkennen, dan kun je optioneel met een local op pad. Of bewaar je evenwicht op de evenaar. Welkom op 00°08.530’ zuiderbreedte. 
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Easy going Quito: starten op de evenaar
Ontdek Quito met een local
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Ecuador reis!

Reisschema: Otavalo
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 118,- p.p. bij 2 personen

Otavalo waar dieren nog op een handje-klap manier verkocht worden is dé plek om te overnachten bij de indianen van de Andes. Otavalo is een vrolijke mix van mannen met donkerblauwe bolhoedjes, vrouwen met schapen op hun rug en rondstruinende reizigers. Je logeert bij een indianenfamilie op het platteland en krijgt hier een kijkje in hun leven. 

Ook verblijf je in een felgekleurd hotel in de stad. Onderhandel in je beste Spaans voor die ene poncho en ga op pad met Luis of Peruhanchi, jongens uit de omgeving die je graag meer leren over hun cultuur en het leven in Ecuador. Samen bezoek je indianen families die je laten zien hoe zij de typische hoeden, panfluit en poncho maken. 
verder lezen

Reisschema: Cotopaxi
Reisduur: 2 dagen / 1 nachten
Reissom: € 208,- p.p. bij 2 personen

Over de ‘Laan der Vulkanen’ reis je naar de hoogste actieve vulkaan van Ecuador én de wereld, de Cotopaxi. Witte toppen, blauwe luchten, lama’s en rode koloniale boerderijen; je bent in hartje Andes en de omgeving is waar je hiervoor komt. Je logeert op een traditionele haciënda met uitzicht op de vulkaan. 

Na aankomst is het even acclimatiseren, een ommetje maken over de hoogvlakte of even helpen op de boerderij. De liefhebber kan de omgeving te paard verkennen. Op dag twee maak je een pittige klim door het mulle lavazand naar 4800 meter hoogte op de Cotopaxi vulkaan. Het uitzicht is je beloning en weinigen kunnen zeggen dat ze voetstappen hebben achtergelaten op de hoogste actieve vulkaan ter wereld! 
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Witte toppen en haciënda’s
Paardrijden rond de Cotopaxi
x
+
Reisschema: Quilotoa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom : € 314,- p.p. bij 2 personen

De Andes in z’n volle glorie. Tijdens deze bouwsteen ga je van de hoofdweg af en sla je een zijweggetje in. Veel Andesgangers rijden hier snel langs. 

Zonde vinden wij! Ontdek deze regio op je eigen tempo. Je doorkruist met privévervoer de groene hoogvlakten met kleine bergdorpjes en op de achtergrond vulkanen. Je wandelt met je rugzak in twee dagen van hostel naar hostel door de groene glooiende heuvels waar mensen aan het het werk zijn op het land. Je lokale begeleider kent de Andes door en door en showt je indrukwekkende panorama’s en geeft je een kijkje in het echte Andesleven. Daal door mul zand af richting kratermeer. Na elke stap lijkt de kleur van het water weer anders te zijn. Je logeert in sfeervolle Andes posada’s met uitzicht op de vlakten. 
verder lezen

Reisschema: Baños
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 98,- p.p. bij 2 personen

Het groene plaatsje Baños is een populaire stop van veel reizigers tijdens hun Ecuador reis. Het ligt logisch op de route midden in het land vanuit de jungle of de Cotopaxi vulkaan. De naam betekent baden en die zijn er dan ook in overvloed: van hotsprings tot verfrissende poeltjes. 

Rondom de stad liggen denderende watervallen en uitzichtpunten over de groene heuvels. Wij regelen een mountainbike met routebeschrijving en brengen je naar de mooiste plekjes. Gebruik de middag om lekker uit te rusten in dit laid-back reizigersstadje.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Biken in Baños
Comfortabel heuvelhotel met uitzicht op Baños
x
+
Reisschema: Cuyabeno
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 314,- p.p. bij 2 personen

Met deze bouwsteen ervaar je de pure wildernis van Ecuador. Ver van de bewoonde wereld land je vliegtuig in hartje Amazone. Alleen met een motorkano is je ecolodge diep in de jungle te bereiken. 

Samen met je lokale gids trek je de Amazone in en leert hij je piranha vissen, mieren van een stokje te eten en stelt hij je voor aan het hoofd van de plaatselijke stam. Nergens anders in Ecuador beleef je de jungle zo intens en kun je zoveel wilde dieren bij elkaar zien: apen, kaaimannen, anaconda’s, honderden soorten tropische vogels en met een beetje geluk ook de zeldzame roze dolfijn in het wild. 
verder lezen

Reisschema: Tena – Amazone
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 248,- p.p. bij 2 personen

Wil je wel van de jungle geproefd hebben, maar heb je een kleinere portemonnee of niet zo lang de tijd? Op een relatief korte afstand van Quito of Baños ligt de begaanbare jungle Tena. Hier leven kleurrijke vogels, spinnen en slangen. 

De groene omgeving gaf ons een echt junglegevoel. Dwaal samen met een gids dwars door het regenwoud en leer over medicinale planten. Wij zagen toekans rondvliegen terwijl we tussen grote varens door banjerden. Je logeert in een jungle cabaña verlicht door olielampen. 
verder lezen

Reisschema: Bellavista
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 272,- p.p. bij 2 personen

Het nevelwoud ten noorden van Quito; een bijzonder extraatje. Mysterieuze wolken klimmen op tegen de berghelling, de nevel drupt op de bladeren en de bloemen en met lianen behangen bomen zijn een ‘thuis’ voor vele vlinder- en vogelsoorten. Je verblijft een nacht in de ecolodge van het reservaat en samen met je gids trek je diep het woud in, langs watervallen en stroompjes waar je alles leert over dierengeluiden en sporen. 

Trek er tijdens deze reis ook gerust zelf op uit of doezel weg in je hangmat met de vogelgeluiden op de achtergrond. 
verder lezen

Reisschema: Guamote
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 148,- p.p. bij 2 personen

Eén van onze favoriete bouwstenen in Ecuador waarbij je een bijzonder kijkje neemt in het leven van de Indígena indianen. Samen met een vrijwilliger van een lokaal project bezoek je een lemen hutje, een school en Diego die laat zien hoe je poncho’s maakt. Je slaapt in een gastenverblijf, waarvan de opbrengst gaat naar projecten om het leven van de bevolking in de Andes te verbeteren. 

Zo is er een naaiatalier en worden er computerlessen gegeven. Door de goede band van het project is de bevolking hier opener naar reizigers en delen ze graag hun cultuur. Goed voor hun zelfvertrouwen en voor jou een ideale gelegenheid om op een ongedwongen manier iets mee te krijgen van het lokale leven in de Andes. 
verder lezen

Reisschema: Alausí – Nariz del Diablo
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 103,- p.p. bij 2 personen

Treinen doen ze in Ecuador net even anders… Vroeger ging dat met bungelende benen vanaf het dak van de trein, tegenwoordig reis je per autoferry en kom je langs grillige ravijnen, kabbelende riviertjes en zie je de meest uiteenlopende plantensoorten. Erg comfortabel zit je niet in de trein, maar het is dé manier om de foto’s te maken. 

Hoogtepunt is de zigzag afdaling langs het Duivelsneus traject. Plof ‘s middags neer op een terrasje of bij de openhaard in onze leukste hosteria van het programma. Deze treinreis is inmiddels erg toeristisch, maar waar ter wereld reis je per trein dwars door het hooggebergte? 
verder lezen

Reisschema: Cuenca
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 80,- p.p. bij 2 personen

Pastelkleurige huizen met gietijzeren balkons, bloemrijke pleinen met terrasjes en imposante kerken. Hoewel de reisboeken vol staan over Quito, is Cuenca voor ons de meest levendige stad van Ecuador. Om het oude centrum optimaal te verkennen, geven wij je een stadswandeling op papier mee. 

Geniet van de koloniale sfeer in het oude centrum en slenter over geplaveide straten langs bloemenstallen en leer hoe de typisch Ecuadoriaanse Panamahoed gemaakt wordt.
verder lezen

Reisschema: Puerto Lopez Ecuador
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 198,- p.p. bij 2 personen

Als je je Ecuador reis ontspannen wilt afsluiten, reis dan naar het vissersplaatsje Puerto Lopez. Voor de kust ligt een eiland dat ook wel klein Galapagos wordt genoemd. Spot hier de blauwe voeten van de jan-van-gent tijdens de wandeling met je gids. 

En, als je geluk hebt, springt er een bultrugwalvis naast je boot op. Puerto Lopez is een goede uitvalsbasis om er zelf op uit te trekken naar verborgen baaien of het regenwoud om de hoek. Je slaapt in een verzorgde cabaña in het centrum van het dorp en aan het strand. 
verder lezen

Reisschema: Guayaquil Ecuador
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 252,- p.p. bij 2 personen

Meestal is Guayaquil je laatste overnachtingsplek, voordat je naar huis vliegt. De stad heeft weinig bezienswaardigheden en de meeste vluchten vertrekken pas in de avond. Tijdens deze bouwsteen haal je het meeste uit je laatste dag. 

We nemen je mee naar een cacaoplantage waar je meer leert over het productieproces van ‘s werelds beste chocolade. Tijdens de wandeling door een nabij gelegen natuurpark, spot je vele tropische vogels en heb je grote kans brulapen te spotten. Sluit je reis af wandelend tussen de cacaobomen en bananenplanten voordat je weer op Nederlandse bodem landt. 
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Zin in een chocolade toetje?
Comfortabel boutique hotel in Guayaquil
x
+
1
van
13
x

Verstuur je reisplan