team zuid amerika ecuador

team zuid amerika ecuadorOver Riksja Ecuador

Riksja Ecuador is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Ecuador reisspecialist Anne Vlot

Wat betekent Ecuador voor jou?
Ik ben een natuurliefhebber, dus Ecuador is een fantastische bestemming. Het is zo’n divers land waar je veel verschillende dingen kan ontdekken: amazone, regenwoud, vulkanen en kratermeren, groene nationale parken, bergen, kust en eilanden. Ik kan enorm genieten van hiken, zeker met de uitzichten waarmee je beloond wordt tijdens de bouwsteen Hooglandpad naar Kratermeer.

Daarnaast is mijn man fanatiek vogelaar, dus hij neemt me graag mee op zoek naar de mooiste vogeltjes. De bouwsteen Kolibries en vlinders in het nevelwoud was daarom extra leuk. We konden beiden ons hart ophalen aan de kleurrijke vogeltjes die om je heen vliegen, wauw!

Ecuador reisspecialist Corina van Dijk

Wat betekent Riksja voor jou?
De manier waarop Riksja reizen aanbiedt met aandacht voor de lokale bevolking sluit helemaal aan bij mijn manier van reizen. Niet alleen maar de mooie dingen bekijken, maar ook iets terug doen voor het land en de bevolking. Ik vind daarom dat de bouwsteen Ande(r)s leven in elke reis zou moeten zitten. Riksja is een tikkeltje eigenwijs en neemt je mee van het gebaande pad af. Ontzettend leuk om het dorpsleven te zien en de bevolking verder te helpen. Door je hulp aan te bieden ‘ontdooien’ de wat verlegen indianen en krijg je echt een kijkje in de cultuur.

Riksja betekent voor mij dus reizen waarbij je de hoogtepunten van het land net op een andere manier bekijkt. Met respect voor de lokale bevolking en hun cultuur.

 

Onze partner ter plaatsespecialist ecuador partner

In Ecuador werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Ecuador reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.