Inspiratie voor je Ecuador vakantie

Afwisseling tijdens een individuele Ecuador vakantie vinden wij belangrijk en dé manier om het land te leren kennen. Door onderstaande beelden krijg je een goed beeld van wat er zoals te zien en doen is in Ecuador, maar ook wat wij als Riksja Ecuador te bieden hebben aan jou als klant.

Ecuador in beeld

Reis met ons mee naar Ecuador. De leukste plekjes die we kennen, hebben we vast voor je op een rij gezet.

Vakantie Ecuador - accommodatieEcuador vakantie - treinGalapagos - Ecuador rondreizenRondreizen Ecuador - souvenir kopenReis Ecuador - GalapagosEcuador reis - marktFietsen tijdens je Ecuador reisHomestay - vakantie EcuadorEcuador vakantie - TenaReizen Galapagos - schildpad

Onze top 5 bezienswaardigheden

1. Galapagos eilanden

galapagos snorkelen zeehond

Zeehonden Galapagos eilanden

Je stapt hier een totaal andere wereld in die wordt gedomineerd door dieren. Waar anders in de wereld deel je het strand met zeeleeuwen?! Al wandelend, met de boot en snorkelend ontdek je het dierenleven. Zeeleeuwen, (zee)leguanen, jan van genten met rode of blauwe voeten, haaien en pinguïns kunnen hier zomaar je pad kruisen. Ga op ontdekking met een cruise of slaap op verschillende eilanden! Laat je inspireren door onze bouwstenen van de Galapagos eilanden.

2. Amazone regenwoud

reis ecuador krokodil

Boottocht Amazone

Je moet er wel een reis voor afleggen, maar eenmaal in het Amazone Regenwoud aangekomen ben je dit snel vergeten. Met een gemotoriseerde kano vaar je naar je junglelodge. Onderweg heb je al goede kans op het spotten van apen, vogels, luiaards en anaconda’s. In de lodge heb je een comfortabele kamer. Bijzonder om te zien met hoe weinig middelen er hier een feestmaal gecreëerd kan worden. Tijdens je dagen in de jungle maak je jungletrekkings, boottochten, je bezoekt een lokaal dorp en je gaat op zoek naar de zeldzame roze dolfijn. Lees meer over onze bouwsteen: “Diep de Amazone in”.

3. Cotopaxi

reis ecuador cotopaxi

Vulkaan Cotopaxi

De Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan van Ecuador en ligt in een uitgestrekt nationaal park. Ook je accommodatie (haciënda) is bijzonder. Deze ligt buiten het nationale park waarbij de eigenaren er alles aan doen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Je kunt ontspannen in de gezamenlijke woonkamer met open haard en ’s avonds bestel je de lekkerste gerechten in het knusse restaurant. Met een beetje geluk, bij helder weer, zie je de vulkaantop al vanuit je haciënda. Ook beklim je de Cotopaxi waarbij je vanaf de top uitkijkt over het uitgestrekte nationale park.

4. Puerto Lopez

puerto lopez ecuador walvistour

Bultrugwalvis Puerto Lopez

Van juni tot oktober kun je hier bultrugwalvissen spotten. Ze kiezen deze ondiepe baai uit, omdat het een perfecte plek is om jongen te krijgen én vrouwtjes te versieren. Mannetjes versieren de vrouwen (vooral in juli en augustus) door zo imposant mogelijke sprongen uit het water te maken. Meer dieren spotten? In de buurt ligt het eiland Isla de la Plata waar je de blauwvoet jan van genten schattige (paring)dansjes kunt zien doen. Zeker de moeite waard om hier ook naartoe te gaan. Lees meer over de bouwsteen: “Hier aan de visserskust”.

5. Quilotoa loop

quilotoa kratermeer ecuador

Quilotoa loop

Je wandelt hier dwars door het Andesgebergte en hebt er de meest adembenemende uitzichten. Tijdens onze bouwsteen kun je ervoor kiezen om één of twee dagen te gaan wandelen en dus zelf bepalen hoe actief je wilt zijn. Zeker is dat je uit zal kijken over het fotogenieke kratermeer van Quilotoa! Je slaapt tijdens je bezoek aan de Andes één nacht op een van onze favoriete plekken in Ecuador. Vanuit je kamer kijk je uit over een vallei in de Andes en je kunt er lekker relaxen in de spa van de lodge. Alle maaltijden worden verzorgd dus na alle inspanning kun je weer goed op krachten komen.

Ecuador bouwstenen overzichtspagina

Bekijk onze overzichtskaarten van Ecuador en de Galapagos eilanden met alle bouwstenen.

Algemene informatie Ecuador

Op deze pagina vind je algemene informatie die van belang is voor je Ecuador vakantie. Goede voorbereidingen treffen is belangrijk wanneer je een verre reis gaat maken. Je vindt hier tips over onder meer gezondheid op reis, veiligheid en geldzaken.

Zelf vinden wij het leuk om ons uitgebreid in te lezen in de bestemming. Bij onze bouwstenen en Ecuador rondreizen kun je veel nuttige informatie terugvinden over de verschillende locaties en activiteiten. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Klik op onderstaande links voor meer algemene reisinformatie Ecuador:

• visum, geld, gezondheid
• beste reistijd galapagos
• vervoer in Ecuador
• weet je dat?
• verzekeringen
• extra services & handige links

Bouw je reis

Bouwstenen zijn korte individuele Ecuador reizen van een aantal dagen (met vaak een transfer, overnachting en excursie). Door ze met elkaar te combineren kun je je eigen Ecuador reis samenstellen. Of kies één van onze individuele Ecuador rondreizen uit; dit zijn combinaties van onderstaande bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen.

 

 

 

 

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Ecuador en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

Wij, Karin en Corina, de reisspecialisten van Riksja Ecuador, kunnen niet stoppen met praten over Ecuador en al het moois dat het land biedt. We inspireren je graag met onze tips voor je reis.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: 7 uur vroeger in onze wintertijd, 6 uur in onze zomertijd
Taal: Spaans
Munteenheid: Amerikaanse dollar (afgekort tot USD)
Visum: Je krijgt een gratis toeristenvisum bij binnenkomst

Blog

Sla deze Ecuador higlights niet over

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur -17:30 uur