Individuele rondreis Ecuador - markt

Individuele Ecuador rondreizen

Rondreis Ecuador: Kant en klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’.

Een reis door Ecuador heeft een verrassende combinatie van ruige natuur, koloniale steden, spotten van wildlife, kleurrijke markten en jungle. Ecuador en Galapagos rondreizen zijn individuele reizen die we hebben gecreëerd door korte reisprogramma’s (bouwstenen) met elkaar te verbinden. Het zijn combinaties die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Ecuadorspecialisten Karin en Anne helpen je graag verder.

Let op: voor 2019 gelden afwijkende prijzen.

Kies je favoriete Ecuador rondreis
Iets veranderen? Laat het ons weten.
Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen

Het andere Ecuador

Reisschema: Quito - Cuyabeno - Otavalo - Cotopaxi - Quilotoa - Guamote - Alausi - Cuenca - Puerto Lopez- Guayaquil
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Reissom: € 1682,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: Optioneel bij te boeken

Tijdens deze drie-weekse Ecuador-reis bezoek je naast de hoogtepunten ook de plaatsen die net iets buiten de gebaande paden liggen. Met de lokale bus reis je naar de hoogvlakten om te slapen bij een typische indianenfamilie. Ook bezoek je koloniaal Cuenca en de Cotopaxi-vulkaan, waar je je benen traint tijdens een wandeling door mul lavazand. 

We regelen privétransfers voor afgelegen plaatsen en regelen een binnenlandse vlucht naar het dichte regenwoud. Hier spot je door vochtige lianen brutale apen en onbeweegbare kaaimannen. Met een 4×4 rijd je door de ruige binnenlanden van de Andes en langs besneeuwde vulkanen om het gekleurde kratermeer te bewonderen. Je wandelt tussen bergdorpjes en maakt even deel uit van het lokale leven in het bergdorpje Guamote. Hier nemen bewoners je onder andere mee naar een lokaal project en een schooltje. Je krijgt hierdoor een kijkje in lokale leven van het Andesgebergte. Je sluit deze Ecuador-rondreis af in het vissersplaatsje Puerto Lopez. Voor de kust ligt ‘klein Galapagos’. Spot hier de blauwe voeten van de jan-van-gent en als je geluk hebt, springt er een bultrugwalvis naast je boot op. 
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Het andere Ecuador
Deze rondreis met de excursie 'Ontdek Quito met een local'
Deze rondreis met de excursie 'Paardrijden rond de Cotopaxi'
x
+

Voeg deze rondreis toe aan je Ecuador reisplan!

Víva Ecuador y Galapagos

Reisschema: Quito – Otavalo – Cotopaxi – Baños – Tena – Baños - Riobamba – Cuenca – Guayaquil – Galapagos eiland - Guayaquil
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Reissom: € 2137,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: Optioneel bij te boeken

Dit is dé highlightroute van Ecuador met alle ‘must do’s’ van het land op de evenaar. Je logeert in knusse patiohotels, bij een gastvrije indianenfamilie en knusse junglelodge helemaal in de sfeer van het land. Je ziet letterlijk de hoogtepunten van de Andes. De koloniale stad Quito, watervallen in Baños en de hoogste actieve vulkaan van Ecuador. 

Dwaal mee tussen de woudreuzen en jungledieren in de Amazone, bezoek de kleurrijke markt in Otavalo en struin door de koloniale straten van Cuenca. Niet alles is vol gepland tijdens deze rondreis door Ecuador, zodat je ook af en toe je dagen zelf invulling kunt geven. Mañana mañana, dat is pas het echte Ecuadoriaanse leven. De laatste dagen maak je even deel uit van het eilandleven van de Galapagos eilanden, waardoor je de eilanden nog intenser beleeft. Snorkel met zeeleeuwen, spot de de bekende vogels met blauwe voeten en maak kennis met reuzeschildpadden op de verschillende eilanden die je van eilandhotel naar eilandhotel “afhopt”. Zo’n droombestemming als de Galapagos is volgens ons de beste afsluiting van je Ecuador rondreis. 
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Víva Ecuador y Galapagos
Deze rondreis met de excursie 'Ontdek Quito met een local'
Deze rondreis met de excursie 'Paardrijden rond de Cotopaxi'
x
+

Even(n)aar Ecuador

Reisschema: Quito – Otavalo – Cotopaxi – Baños – Tena – Quito
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Reissom: € 1148,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: Optioneel bij te boeken

Voor wie niet veel tijd heeft maar wel wil proeven van Ecuador is deze korte rondreis ideaal. Kort, maar krachtig en betaalbaar. Omdat het land zo compact is, een ideale bestemming voor korte reizen. 

De afstanden zijn behapbaar en het landschap verandert in no-time van decor waardoor de reis erg afwisselend is. Het ene moment sta je in de koloniale hoofdstad Quito waar je de evenaar kan aantikken, en het andere moment sta je in het mulle lavazand van de Cotopaxi vulkaan. In de Andes ga jij rechts waar veel reizigers linksaf gaan en wandelt over groene heuvels tussen kleurrijke Andesdorpjes. Overnacht bij een Indianenfamilie op het platteland en weef een stukje van een poncho in Otovalo. Anders dan andere reizigers stap je niet in de toeristische baden van Baños, maar stap je op de fiets. Ecuador is naar ons idee eigenlijk niet compleet zonder dat je de amazone jungle hebt ontdekt en gaat met een gids op zoek naar tropische vogels en medicinale planten. 
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Even(n)aar Ecuador
Deze rondreis met de excursie 'Ontdek Quito met een local'
Deze rondreis met de excursie 'Paardrijden rond de Cotopaxi'
x
+
1
van
3

Algemene informatie Ecuador rondreizen

Wat is inbegrepen in onze Ecuador rondreizen?

– Je overnachtingen met ontbijt. Soms is ook het diner inbegrepen zoals bij je verblijf in jungle. Overige maaltijden als lunch en diner zijn voor eigen rekening
– Het vervoer zoals beschreven in het dag-tot-dag-programma
– Genoemde excursies en georganiseerde bezoeken, soms met gids. Zie de beschrijvingen.
– Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is.

Wat is niet inbegrepen in onze Ecuador rondreizen?

– De vlucht van Nederland naar Ecuador. We doen je graag een passend vluchtvoorstel bij je reis
– Facultatieve excursies.
– Reis- en annuleringsverzekering (meer informatie)
– Reserveringskosten € 25,- p.p., maximaal € 75,- per boeking
– Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Ecuador rondreis aanpassen?

Het is mogelijk aanpassingen op Ecuador rondreizen te maken. Misschien wil je je verblijf aan de kust verlengen, afsluiten op de Galapagos eilanden of een extra bouwsteen toevoegen. Geef dit even aan als je een reisvoorstel aanvraagt; we zullen dan een aangepaste prijsopgave doen. Er zijn zeer veel verschillende combinaties mogelijk en we adviseren je graag. Je kunt ons ook altijd een e-mail sturen.

x

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen

Verstuur je reisplan